Kori on tyhjä.

Bister patinointi- ja krakelointiaine 250 g

Powertex

Nr 392146

Bister on tummanruskeaa, Powertex-töiden patinointiin ja krakelointiin käytettävää vesipohjaista nestettä. Yhteensopivaa Powertex Ivoryn ja Terracotan kanssa.


Patinointi: Anna Powertexillä käsittelemäsi työn ensin kuivua kunnolla. Levitä sitten Bister siveltimellä työn pintaan, ja pyyhi pois Bisterin ollessa vielä kosteaa. Bisteriä jää työssä oleviin koloihin ja kankaiden poimuihin, mikä saa työn näyttämään patinoituneelta. Vaihtoehtoisesti voit antaa Bisterin kuivahtaa, ja työstää pintaa sitten kostealla kankaalla tai sienellä. Bister on vesiliukoista vielä kuivuttuaankin.


Krakelointi: Levitä käsin (käsineet kädessä) tai siveltimellä kerros Powertexiä kankaalle tai styrox-pohjalle. Tee kerroksesta epätasainen niin, että joissakin kohdissa Powertexiä on enemmän, joissakin vähemmän - mitä paksumpi kerros, sitä suurempia halkeamista tulee. Anna kuivua, kunnes pinta näyttää mattapintaiselta (pinnan alla Powertex on vielä kosteaa). Kaada pinnalle vähän Bisteriä ja levitä siveltimellä pehmeästi ja varovasti. Tuo kuuma hiustenkuivaaja lähelle Bister-pintaa (aloita niistä kohdista, joissa Powertexiä on vähiten). Pinta alkaa halkeilla.


Huomaa: Bister ei ole vedenkestävää, joten suojaa ulkona pidettävä työ Easy Varnish -vernissalla.


Koko: 250 g


Myyntierä: 1 kpl