Inktense Blocks & maalaushuopa

Yhdistämällä Inktense Blocks -liidut ja maalaushuovan saat luotua värikylläisiä maalauksia ja itse värjättyä huopaa kirjonta- tai ompelukoneharjoituksiin. Kokeile tätä helppoa ja hauskaa työohjetta kerhossa, päiväkodissa tai alakoulussa.

Työvälineet:

– Inktense Blocks -musteväriliidut: 12, 24, 36 tai 72 värin lajitelma (tai vaihtoehtoisesti paksut Inktense XL Blocks -musteväriliidut)
maalaushuopaa
sakset
– suihkepullo esim. Funpump ja siveltimiä huovan kostuttamiseen
lävistäjä ja siimaa tai puuvillanyöriä ripustamiseen
puolalankaa tms. ohutta rautalankaa sekä liimaa (esim. Epix-liimapuikko) muotoiltaviin kuvioihin
– essu vaatteiden suojaksi – lapsille esim. märkätekniikkaessu (katso kaikki valikoimamme lasten ja aikuisten essut täällä).

Työvaiheet:

piirra

1) Piirrä Inktense Blocks -liiduilla kostutetulle maalaushuovalle. Voit kastella maalaushuovan vesihanan alla ja rutistaa sopivan kosteaksi. Voit kostuttaa huopaa myös siveltimellä, suihkepullolla tai vaikka paineistettavalla FunPump-suihkepullolla. Väri lähtee leviämään kauniisti kostealla huovalla.

levita

2) Lisää vettä piirtämisen jälkeen ja levitä värejä lisää. Voit myös hangata tai rypistää huopaa saadaksesi aikaan elävämpää pintaa. Huomaa, että värit imeytyvät helposti märän maalaushuovan läpi – suojaa siis työtasot muovilla, ja käytä työskennellessäsi essua. Voit hyödyntää läpivärjäytymistä maalaamalla huopaa myös toiselta puolelta, ja antaa värin kuultaa huovan läpi.

3) Anna maalaushuovan kuivua. Inktense-värit ovat kerran kastuttuaan ja sitten kuivuttuaan vedenkestäviä.

leikkaa

4) Leikkaa haluamasi muoto irti.

kuivaa_kuivalle

5) Lisää halutessasi kuivuneeseen työhön yksityiskohtia Inktense-kynillä tai -liiduilla.

liimaa

6) Saat kaloista muotoiltavia lisäämällä kahden pelikuvaksi tehdyn kalan väliin rautalankaa ja liimaamalla huovat vastakkain paperiliimalla.
7) Tee lopuksi työhön lävistimellä (esim. Leitz 5008 lävistin) ripustusreikä. Ripusta kevyet työt nauhalla tai siimalla.

Vinkkejä:

– Voit tehdä samalla tekniikalla mitä tahansa muotoja ja aiheita teemasta riippuen: lintuja, kukkia, sydämiä, taivaankappaleita, perhosia…
– Jos teet puiden lehtiä, voit koota niistä kauniin kollaasin tuomaan kevättä käytäviin tai luokkatiloihin. Kesää kohden mentäessä voit lisätä kollaasiin kukkia tai perhosia ja syksyllä puolestaan ruskan värjäämiä lehtiä.
– Jos yhdistät kuvataidetta ja käsityötä, täytä kalat (tai muut tekemäsi hahmot) vanulla ja kirjo ne kiinni. Maalaushuopa on kevyttä ja kestävää ommella. Kokeile myös kirjoa hahmoille silmät tai muita yksityiskohtia. Tai täytä hahmot vanulla, ompele kiinni ja lisää tikku leikkimistä tai nukketeatteria varten.
– Kokeile tehdä maalaushuovasta Inktense-liiduilla värjättyjä viirejä. Leikkaa huovasta suorakaiteen muotoisia kappaleita, värjää ja leikkaa työn kuivuttua huopa kolmioiksi saksilla tai paperileikkurilla. Kiinnitä viirit ripustusnaruun liimalla.
– Voit käyttää samoihin märkätekniikoihin myös Inktense-värikyniä. Huomaa, että märkätekniikoissa kynä kuluu nopeammin ja saatat joutua teroittamaan sitä useammin.
– Käytä Inktense-kyniä ja -liituja kangasvärien tapaan (ks. video). Kuvioi niillä T-paidat, kangaskassit ja essut, tai tee kankaalle taideteos. Erilaisia kuvioitavia tekstiileitä löydät täältä.