Suloinen pöllö syntyy sydämistä

Ystävänpäivä on oivallinen hetki muistaa kaveria itse tehdyllä yllätyksellä. Askartele ystävälle kortti, piirrä yhteisestä muistostanne kuva tai kirjoita runo. Ystävänpäiväyllätyksen ei tarvitse olla monimutkainen, eikä vaatia suuria ponnisteluja. Tärkeintä ystävänpäiväaskartelussa on toisen muistaminen ja tekemisen riemu!

Jos vielä mietit ystävänpäiväksi helppoa kortti-ideaa tai nopeaa askarteluvinkkiä, tässä sinulle sellainen. Pöllökortti syntyy värillisistä kartongeista leikatuista, erikokoisista sydämistä ja ympyröistä. Voit piirtää osat itse tai käyttää valmista kaavaa, jonka voit tulostaa tästä.

Tarvittavat työvälineet

–    värillistä kartonkia
–    valkoista paperia
–    sakset
–    lyijykynä
–    liimapuikko
–    musta tussi

Työvaiheet

1) Tulosta kaava-arkki ja leikkaa kaavat irti. Jos aiot askarrella useampia pöllöjä, piirrä kaavat ensin vahvalle kartongille (esim. maitokartongille) ja leikkaa ne irti. Näin kaavasi kestävät pidempään.

osat

2) Piirrä kaavojen avulla värilliselle kartongille pöllön vartalo (1 kpl), siivet (2 kpl) sekä korvat, jalat ja nokka (yhteensä 5 kpl). Piirrä lisäksi valkoiselle paperille pyöreät silmät (2 kpl). Leikkaa osat irti.
3) Liimaa silmät paikoilleen. Liima nokka silmien väliin.
4) Liimaa siivet, korvat ja jalat vartalon takapuolelle niin, että liima tulee sydämen alaosaan, joka jää vartalon taakse.
5) Piirrä pöllölle vielä silmät mustalla tussilla. Voit halutessasi koristella pöllösi piirtämällä tai leikkaamalla siihen pienempiä sydämiä tai muita yksityiskohtia.

Voit myös tehdä luokan seinälle pöllöjen pesäpuun hyödyntämällä samaa ideaa. Tarvitset puun tekemiseen rullapaperia ja sormivärejä. Maalaa ensin puun runko ja oksat, jonka jälkeen jokainen lapsi voi osallistua puun tekoon painamalla kädenjälkiä lehdiksi oksille. Kun puu on kuivunut, ripusta se seinälle ja kiinnitä pöllöt oksille.

Lisää sydämellisiä, suloisia ja oivaltavia askarteluideoita löydät Pinterest-sivuiltamme taulusta ”Muista Ystävää!”. Voit tarkastella ideoitamme, vaikka sinulle ei olisikaan omaa Pinterest-tiliä.
Tallenna