Fabric & Leather Paint värit

Uusien, Pentart Fabric & Leather Paint värien avulla maalaat, tuunaat, personoit ja kuvioit kankaan lisäksi myös nahkaa sekä keinonahkaa! Ainutlaatuiset, vesipohjaiset värit, jotka eivät tee paksua kalvoa – käsitelty pinta säilyy joustavana ja taipuisana.

Maalauksellinen koostumus ja erinomainen peittokyky. Värit erottuvat kauniisti niin vaalealta kuin tummaltakin pohjalta. Voit sekoittaa värejä keskenään, ja luoda näin sävyjä lisää. Valittavana on 15 perusväriä sekä 9 murrettua Vintage-sarjan väriä. Nopeasti kuivuvat värit mahdollistavat kerroksellisen työskentelyn, ilman pitkiä kuivumisaikoja.

Voit maalata väreillä perinteisesti siveltimellä (esim. Da Vincin Fit Synthetics -siveltimet), mutta myös lukuisilla muilla tavoilla, joita esittelemme tässä postauksessa!

Pidennä työstöaikaa ja lisää läpikuultavuutta

Mikäli haluat pidentää värien työstöaikaa ja kuivumista, käytä Fabric & Leather Paint Retarder –hidastinta. Voit sekoittaa hidastinta Fabric & Leather Paint värien joukkoon missä tahansa suhteessa ilman, että maalikalvon joustavuus tai kestävyys heikkenee. Paljon käytettynä Retarder myös lisää värien läpikuultavuutta. Sen avulla peittävistä väreistä saadaan luotua läpikuultavia sävyjä. Huomioi läpikuultavuuden lisääntyminen, kun työstät tummia tai jo maalattuja pintoja.

Retarder on koostumukseltaan juoksevaa ja valkoista, mutta kuivuttuaan väritöntä. Hidastin ja värit kannattaa annostella paletille (esim. repäisypaletille), josta ne on helppo sekoittaa yhteen:

Yksi väri, monta käyttötapaa!

Samettiset, tuhdit värit sopivat käytettäväksi mm. sapluunoiden kanssa, leimasintekniikoissa sekä gelli-painannassa.

Leimailussa kannattaa käyttää apuna vaahtomuovisia töpötyssiveltimiä. Katso myös valikoimaamme kuuluvat sapluunat ja leimasimet sekä gelli-painannan tuotteet. Valmistajan videolta näet mm. vinkit sabluunatyöskentelyyn sekä leimailuun:

Voit hyödyntää värejä myös kankaanpainannassa! Tässä sarjan Vintage-värien avulla luodaan kauniita kasviprinttejä:

Kiinnitys

Värit tulee kiinnittää joko silittämällä (30 sekuntia, 200°C) tai niiden annetaan kuivua vähintään viikon ajan, jonka jälkeen tekstiilit kestävät hienopesun, ja nahkaiset pinnat kostella pyyhinnän. Muista kääntää kangas pestessä nurin päin.

Vinkkejä, sovelluksia, ideoita

– Jos työstät t-paitaa tai kangaskassia yms. ujuta PC-levy, konepahvi tai jonkin muu suoja kankaiden väliin, jolloin väri ei työskennellessä imeydy molempiin kankaisiin.
– Huomioi, että kuvioitavan pinnan tulee olla puhdas ja rasvaton, jolloin lopputuloksesta saadaan pysyvä. Jos kuvioit jo käytössä olleita vaatteita tai muita tekstiilejä, pese ne korkeimmalla mahdollisella lämpötilalla ennen kuviointia. Nahkaiset ja keinonahkaiset pinnat on hyvä puhdistaa alkoholilla rasvan ja lian poistamiseksi. Käypä vaihtoehto on esim. apteekista saatava Neo-Amisept.
Hobby Glue irrotettava tarraliima on äärettömän kätevä apuri niin sabluunatyöskentelyyn kuin kankaiden kuviointiin. Ota konepahvi tai vastaava kova alusta, johon luot tarrapinnan. Tarrapintaisen alustan päälle kangas on helppo kiinnittää työskentelyn ajaksi ja se pysyy hyvin paikoillaan. Liima ei jätä jälkiä kankaaseen.
Fabric Medium soveltuu tekstiilivärien Retarderin tavoin värien vaalentamiseen sekä kuvioitavien tekstiilien pohjustamiseen ja suojaamiseen. Mikäli kuvioit vaikkapa verhoja, etkä halua värien pääsevän kankaasta läpi, kannattaa kuvioitavat kohdat pohjustaa ensin Fabric Mediumilla. Suojausta suosittelemme pinnoille, jotka joutuvat kovaan rasitukseen.
– Fabric Mediumia voidaan käyttää myös liimana, kun kiinnitetään kankaaseen erilaisia yksityiskohtia, kuten pitsinauhoja tai kuvioita toisesta kankaasta. Kokeile tehdä myös serviettitekniikkatöitä (decoupage) kankaalle! Katso ohjeet videolta:

Kaikki valikoimaamme kuuluvat Tekstiilivärit- ja kynät löydät täältä ja kuvioitavat tekstiilit, kuten tyynynpäälliset, kangaskassit ja essut täältä.