Media Ink alkoholimusteet

Media Inkit ovat nopeasti kuivuvia ja happovapaita alkoholimusteita, jotka mahdollistavat uudenlaisia tapoja leikitellä väreillä. Voit sekoittaa värejä keskenään ja käyttää niitä kerroksittain. Sopivat parhaiten käytettäväksi kiiltävä- tai satiinipintaiselle paperille sekä synteettiselle paperille. Värejä voidaan käyttää myös monille muille pinnoille, kuten posliinille, lasille, metallille, muoville, kankaalle, silkille, puulle…

Annostele kätevän pipettikärjen avulla suoraan kuvioitavalle pinnalle. Saat aikaan kiehtovia, abstrakteja, pisaramaisia pintoja, kun käytät samanaikaisesti kahta tai kolmea Media Inkiä, joiden värit kietoutuvat toisiinsa.

Alkoholimusteita voidaan käyttää monilla eri tavoilla, mutta jo muutamaa perustekniikka yhdistelemällä saat aikaan loputtoman määrän erilaisia kuvioita, koukeroita ja pintoja.

Huomaa, että alkoholimusteet ovat liuotinpohjaisia. Ne eivät sovellu pienten lasten käyttöön, ja niitä tulee käyttää vain hyvin ilmastoiduissa tiloissa. Huomioi myös tulipaloriski.

OHENTIMEN KÄYTTÖ

Jos haluat ohentaa Media Ink alkoholimusteita tai luoda läpikuultavia efektejä, tarvitset Media Ink Diluent -ohentimen. Isoja, pisaramaisia efektejä saat, kun tiputtelet ohenninta vuorotellen alkoholimusteiden kanssa.

Pieniä kuplarykelmiä saat aikaan, kun ohenninta annostellaan vaahtomuoviseen töpötyssiveltimeen, jonka avulla ohenninta töpötellään kevyesti värien pinnalle.

Utuisia taustoja voit luoda levittämällä ohentimen pohjalle ja musteita sen pinnalle. Voit lisätä ohjenninta myös pinnalle, kunnes lopputulos on mieluisa.

Ohenninta voit käyttää myös värin poistamiseen sekä työvälineiden puhdistamiseen.

Lisää vinkkejä ohentimen käyttöön erilaisilla taustoilla näet videolla:

PILLILLÄ PUHALTAMINEN

Voit levittää yksittäisiä pisaroita puhaltamalla niitä voimakkaasti pillillä.

Erinäköisen efektin saat aikaan, jos värit yhdistetään toisiinsa ohennin tippoja käyttäen, ja tämän jälkeen puhalletaan pillillä.

VAAHTOMUOVISIVELTIMET

Isompia alueita käsiteltäessä levitä alkoholimustetta käsiteltävälle pinnalle litteällä vaahtomuovisiveltimellä. Voit hyödyntää myös vaahtomuovisiveltimiä pyöräyttämällä niiden avulla pisaroista isoja ympyröitä.

JATKA DOODLAILEN

Alkoholimustetyöt ovat kosketuskuiva 15 minuutin kuluttua, mutta täysin kuivia vasta noin kahden tunnin päästä. Kuivanutta työtä voidaan jatkaa doodlailemalla. Korosta pisaroita rajaamalla niiden ääriviivoja ja piirtämällä koukerokuivioita niiden ympärille. Mitä muotoja tai hahmoja löydä töistäsi?

Mustaksi kynäksi alkoholimusteiden pinnalle suosittelemme Pigma Micron tai Pigma Micron PN -kyniä ja valkoiseksi puolestaan Gelly Roll geelikyniä.

POHJUSTETUT PINNAT

Kokeile käyttää alkoholimusteita myös gessotulle pinnalle sekä erilaisten maalausaineiden ja sapluunoiden kanssa. Katso ohjeet videolta:

TUUNAA ASTIOITA

Koska Media Ink alkoholimusteet soveltuvat käytettäväksi myös posliinille ja lasille voidaan niiden avulla tuunata myös astioita. Alkoholimusteet ovat kuivuttuaan vedenkestäviä, mutta mikäli koristeltuja astioita halutaan pestä astianpesukoneessa, tulee ne lopuksi suojata Glass & Porcelaine Mediumilla.

Huom! Älä kuvioi tai käytä suojalakkaa pinnalle, jotka ovat kosketuksissa ruoan tai juoman kanssa tai alttiita kulutukselle esim. veitsellä leikkaamiselle. Mukeja ja laseja käsiteltäessä kannattaa reuna suojata maalarinteipillä, jolloin astian reunukseen ei pääse värejä tai suojalakkaa.

ALKOHOLIMUSTEET JA SUOJAUS

Media Ink alkoholimusteista on saatavilla 16x20ml lajitelma. Laajemman värivalikoiman löydät väreittäin täältä. Alkoholimusteilla kuvioidut pinnat voidaan suojata Varnish Mist suojasuihkeella, jolloin kuvioidun paperin pinta säilyy naarmuitta esimerkiksi korteissa.

PAPERIT – UUTUUTENA ARTISTIQUE SYNTHETIC

Alkoholimusteiden paperiksi kannattaa valita kiiltävä- tai satiinipintainen päällystetty paperi tai synteettinen paperi.  Valikoimaamme kuuluvat päällystetyt paperit ovat UPM Digi Finesse papereita, joita löytyy kiiltävänä (Gloss) sekä satiinipintaisena (Premium Silk).  Kaikki vahvyydet löydät täältä.

Uutuutena valikoimaamme ovat saapuneet myös synteettiset paperit, jotka ovat saatavilla 30 arkin lehtiöissä, kahdessa eri koossa: Artistique Synthetic 200g A4 sekä Artistique Synthetic 200g A3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *