Töiden ripustaminen

Näyttelyn pystyttäjä pääsee pitkälle jo värillisen paperin, pahvin, siiman ja teipin turvin. Esittelemme 10 helppoa tapaa laittaa työt kauniisti esille.

kattoon_2



Kattoon. Ripusta työt siimalla kattoon. Laita töiden ja katon väliin konepahvi (3 mm), niin lopputulos on siisti ja vakaa. Värjää pahvi esim. Redimixillä, spraymaalilla (esim. Amsterdamin spraymaalit) tai akryylivärillä molemmilta puolilta, jotta pahvi ei kuivuessaan väänny.

3d_2

3D. Taittele maitokartongista, uusiokartongista tai fotokartongista kolmio tai käytä valmista pahvilaatikkoa. Kiinnitä työt kappaleen sivuille. Voit pinota kolmioita tai laatikoita päällekkäin – näin saat hyödynnettyä myös lattiatilan.

kapa_2

Kapa. Leikkaa kevyeen Kapa-levyyn tai Premier-kevytlevyyn haluamasi muotoisia aukkoja ja kiinnitä työt aukkojen taakse. Tee levyyn reiät siimoja varten tai käytä Kapa-ripustimia. Ripusta keskelle kattoa tai seinää vasten.

paspis_2

Paspis. Leikkaa fotokartonkiin haluamasi muotoinen aukko tai käytä valmista aukkopahvia. Kehyksen tuunaaminen työhön sopivaksi voi olla osa projektia.

pc-levy_2

PC-levy. Tee läpinäkyviin PC-levyihin reiät kuten tässä. Kiinnitä levyt toisiinsa ja kattoon siimalla. Kiinnitä tai maalaa työ suoraan levyyn. Jos haluat taustaksi tulevaan levyyn väriä, spraymaalaa toinen puoli.

tausta_2

Tausta. Kiinnitä A4-kokoinen työ värillisen, A3- tai 38×50-kokoisen paperin päälle. Leikkaa taustapaperi haluamasi muotoiseksi. Käytä erivärisiä papereita, esim. 50 värin lajitelmaa.

rullalla_2

Rullalla. Leikkaa rullapaperista haluamasi pituinen pala. Kiinnitä ylä- ja alalaitaan puulista (ylös vähän paperia leveämpi). Kiinnitä lista siimalla kattoon. Vaihtoehtoisesti voit kiinnittää rullapaperin seinälle vaakatasoon nuppineuloilla tai nastoilla.

maalausteline_2

Maalaustelineeseen. Hyödynnä vapaana olevat maalaus- ja pöytätelineet näyttelyn rakentamisessa. Suuren työn voit asettaa telineeseen sellaisenaan. Jos työt ovat pieniä, kiinnitä useampia samaan teemaan tai tyyliin sopivia töitä taustapahviin (esim. konepahvi).

housuhenkari_2

Housuhenkareihin. Housuhenkarit ovat todellisia ripustamisen monilahjakkuuksia. Henkareilla saat nostettua työt kuivumaan viritettyyn köyteen, ketjuun tai tankoon. Samoja henkareita voit hyödyntää näyttelyn rakentamisessa. Voit kiinnittää työn joko suoraan henkariin tai ensin taustapaperiin tai -pahviin.

verkkoon_2

Verkkoon. Kiinnitä seinään metallilankaverkko ja ripusta työt verkkoon paperipuristimilla. Hyödynnä tässä esimerkiksi maalaustelineen siistejä jauhemaalattuja hyllyjä tai kattoon tarkoitettua kattoritilää. Kiinnitä isommat verkot ruuveilla tai vahvalla siimalla useammasta kohdasta. Voit myös tehdä tyhjästä rullakosta tilan keskelle liikuteltavan installaation, ja ripustaa työt siihen roikkumaan.

Kaikki ripustus- ja esillepanomateriaalimme löydät täältä. Muista myös liimat ja teipit. Voit kiinnittää töitä taustapapereihin ja -pahveihin mm. paperipuristimilla, karttaneuloilla, pyykkipojilla, sini- tai valkotarralla, kaksipuolisella teipillä tai voimateipillä.
Save