Kuplivaa kuplamaalausta

Quink on ainutlaatuista, vesiliukoista mustetta lasipullossa. Kun ohennat sitä vedellä, et saakaan tulokseksi harmaan eri sävyjä, vaan poikkeuksellisen kauniin siniharmaiden sävyjen kirjon, jota elävöittävät myös ruskean eri vivahteet. Sävyjen syntyyn vaikuttaa veden määrän lisäksi käytetyn paperin laatu.

Quink soveltuu erinomaisesti myös saippuakuplamaalaukseen, joka tällä kertaa toteutetaan Quink-musteen ja siivoukseen tarkoitetun kloriitin sekä astianpesuaineen kanssa. Koska kloriitin teho perustuu valkaisuun, työstetään kuplamaalaus tässä tekniikassa negatiivina musteella laveeratulle pinnalle.

Tarvittavat työvälineet

Quink muste
akvarellipaperia tai esim. bambupaperia
mutlarisivellin
– siivoukseen tarkoitettua kloriittia
– astianpesuainetta
– pilli
– suojakäsineet sekä suojamuovia

1) Laveeraa ensin akvarellipaperi Quink-musteella. Fit Synthetics mutlarisiveltimet ovat siihen omiaan, sillä niiden joustava ja pehmeä keinokuituinen harjas imee ja pitää paljon väriä; jopa enemmän kuin perinteiset luonnonkuitusiveltimet. Anna paperin kuivua.

2) Suojaa työskentelyalue huolellisesti tai siirry ulos. Tee kuppiin seos viileästä vedestä, kloriitista ja astianpesuaineesta. Käytä suojakäsineitä.

3) Laita pilli kuppiin ja puhalla kuplia. Lopuksi paperi painetaan vaahdon päälle varovasti ja käännetään pöydälle kuivumaan. Voit halutessasi myös tiputella kuplaista vaahtoa pöydällä olevan paperin päälle. Lopputuloksena syntyy kauniita ja koukuttavia kuplakuvioita! Kun työ on mielestäsi valmis, jätä se kuivumaan.

Huomaa, kloriitti on voimakkaasti emäksinen puhdistusaine, joka ärsyttää ihoa ja siksi kloriitin kanssa pitää käyttää suojakäsineitä. Laimenna seos aina kylmään veteen ja suojaa työskentelyalue, sillä seos voi aiheuttaa värivahinkoja pinnoille. Lue myös tuotekohtaiset käyttöehdot huolellisesti ja noudata niitä.

Vinkkejä, sovelluksia, ideoita

– Kuplatekniikka on mitä mainioin toteuttaa kesällä ulkosalla! Valitse mahdollisuuksien mukaan paikka, joka on tuulelta suojassa. Ulkona työskenneltäessä vältytään samalla kloriittikuplien mahdollisesti aiheuttamilta vahingoilta sisätiloissa.
– Etenkin ulkosalla kuplia voidaan puhaltaa myös saippuakuplasauvan avulla.
– Saippuakuplamaalausta voidaan toteuttaa myös sekoittamalla vettä, astianpesuainetta ja mustetta tai vaihtoehtoisesti vaikkapa peiteväriä, jolloin tekniikkaa voidaan toteuttaa turvallisin mielin myös lasten kanssa.
Quink-muste soveltuu erinomaisesti taiteen tekemiseen ja kalligrafiaan.
– Voit myös jatkaa kuplatöitä siveltimen kanssa. Kasta sivellin laimennettuun kloriittiin ja ryhdy maalaamaan. Hyödynnä samaa idea myös ilman kuplia. Tältä näyttää kloriitilla piirretyt siveltimen vedot Quink musteella laveeratulla pinnalla:

Kuplivia kuviointituokioita!