Golden Elegance aloituspakkaus

Lyöntimetallien avulla tuot säihkettä arkipäiväisiin esineisiin. Kultaus on vanha tekniikka, jossa esineen pintaan kiinnitetään ohut kultakerros. Kultauksella pinnoitat vaikkapa kehykset, kynttilänjalat ja maljakot tai luot uniikkeja taideteoksia kotiasi koristamaan!

Koska aitoa kultaa sisältävät lehtikulta-arkit ovat tyyriitä etenkin aloittelijan käyttöön, on niiden rinnalle kehitetty aitoa vastinettaan edullisemmat lyöntimetallit. Näin kynnys kultaukseen on aiempaa matalampi.

Monipuolisuudessaan lyöntimetallit sopivat kaikenlaisten materiaalien päällystämiseen ja kultaukseen: puu, lasi, paperi, pellava, pahvi, styrox, muovi, vaha, keramiikka, posliini, terrakotta, folio, metalli, kivi, nahka…

Kreulin Golden Elegance -aloituspakkaus sisältää nimensä mukaisesti kaiken, mitä tarvitset kultauksen aloittamiseen aina lyöntimetalleista kultausliimaan, kultausvernissaan sekä siveltimiin!

Kreul Golden Elegance aloituspakkaukseen kuuluu:

– 6 x kultainen lyöntimetalli 14 x 14 cm
Kultausliima 50 ml
Lyöntimetallivernissa 50 ml
– Sivellin kultausliimalle ja vernissalle
– Sivellin lyöntimetallin kiinnittämiseen

Kultaus vaihe vaiheelta

1. Pinnan pohjustus liimalla

Levitä vesipohjainen kultausliima ohuelti puhtaalle, rasvattomalle ja kuivalle pinnalle haluamallasi tavalla pakkauksessa mukana tulevalla siveltimellä (kuva). Anna kuivua 20 minuuttia, kunnes liima muuttuu läpinäkyväksi.

Jos pinta on erittäin imukykyinen, kannattaa se käsitellä tässä vaiheessa vielä toisella liimakerroksella ja antaa kuivua uudelleen.

Pinnan tarttuvuus säilyy 1-24 tuntia riippuen siitä, miten paljon käsitelty pinta imee liimaa itseensä.

2. Lyöntimetallin kiinnittäminen

Seuraavaksi asettele lyöntimetalli varovasti kultausliimalla päällystettyjen pintojen päälle. Käytä puuvillahasikkaita tai kertakäyttöhanskoja, sillä käsissä oleva rasva hapettaa lyöntimetallin helposti. Paina metalli sitten alustaan kiinni pakkauksessa mukana tulevan siveltimen (kuva) avulla. Pyyhi ylimääräinen lyöntimetalli pois samalla siveltimellä.

Kun kaikki ylimääräinen lyöntimetalli on poistettu ja olet tyytyväinen lopputulokseen, anna kullatun pinnan kuivua vähintään 24 tuntia ennen vernissausta.

Kun pinta on kuivunut kokonaan, kiillota se sileäksi puhtaalla pumpulilla tai pehmeällä liinalla, kuten puuvillakankaalla.

3. Suojaus

Lopuksi viimeistele kultaus lyöntimetallivernissalla, joka estää lyöntimetallia hapettumasta. Suojaamattomana lyöntimetalli tummuu hapettuessaan voimakkaasti.

Levitä vernissa tasaisesti kaikkialle lyöntimetallin pinnalle samalla siveltimellä, jolla levitit kultausliiman. Kuivuu noin 30 minuutissa.

Ajattoman kauniita käyttöesineitä ja koristeita

Kreul lyöntimetalleilla tuunaat esimerkiksi ylelliset valokuvakehykset, koristelet kauniit kortit tai hääkutsut sekä askartelet näyttävät pääsiäismunat ja muut juhlakoristeet!

Golden Elegance -pakkauksesta löydät 6 arkkia kultaista lyöntimetallia, joten pakkauksen kultausliima ja lyöntimetallivernissa riittävät käytössäsi myös muihin projekteihin. Mikäli innostut kultauksesta tai haluat kokeilla muun värisiä lyöntimetalleja, löydät valikoimastamme myös Kreulin lyöntimetallit väreittäin (kullan, hopean ja kuparin sävyt), kirjavat lyöntimetallit sekä tuhdimman Pastos kultausliiman, jolla voit luoda jopa kolmiulotteisia pintoja.

Jos puolestaan kaipaat nopeaa tapaa tuoda kullan, hopean tai pronssin kimallusta askarteluun, muista myös helpossa siirtokalvossa olevat Pentartin Decor foils -koristefoliot, jotka käyvät erinomaisesti esimerkiksi kauniisiin onnittelu- ja kutsukortteihin. Kun käytät niitä yhdessä 3D Glue Pen liimakynän tai 3D Glue Paste liiman kanssa, luot töihisi metallinhohtoisia, kohollaan olevia yksityiskohtia. Huomaathan, että koristefoliot eivät kestä aikaa samalla tavalla kuin lyöntimetallit.

Kaikki valikoimamme lyöntimetallit ja kultaustarvikkeet löydät täältä.

Katso myös Kreulin video lyöntimetallien käytöstä: